Kiedy i gdzie mogę poznać mojego doradcę?

Uczestniczymy w wielu konferencjach. Spotkajmy się tam.

Webinarium: Łańcuch dostaw i nowe technologie w międzynarodowym handlu żywnością w dobie COVID‐19 ‐ aspekty prawne

17.11.2020

Autorzy:

Dr Aleksandra Auleytner
Jowita Prokop
Paweł Gruszecki

Praktyka:

IP&TMT
Life Sciences

Specjalizacje:

Technologie, media, telekomunikacja
Prawo żywnościowe

17 listopada w godzinach 10:30-13:30 zapraszamy na bezpłatne webinarium pt. Łańcuch dostaw i nowe technologie w międzynarodowym handlu żywnością w dobie COVID‐19 ‐ aspekty prawne. Webinarium poprowadzą eksperci z Praktyki IP & TMT: Aleksandra Auleytner, Partner, oraz Paweł Gruszecki, Counsel, a także Jowita Prokop, Associate w zespole prawa żywnościowego

Program spotkania:

10:30 – 10:50 Optymalizacja transportu - import i eksport środków spożywczych w dobie pandemii

  • cyfrowe „świadectwa wolnej sprzedaży”
  • umowy handlowe m.in. Mercosur a nadzwyczajne środki prawne dotyczące COVID‐19
  • aktualizacje dotyczące ASF 

10:50 – 11:45 Traceability i pochodzenie podstawowego składnika produktu 

  • rozporządzenie nr 2018/775 – wymogi prawa żywnościowego
  • technologia blockchain – case study dotyczące śledzenia produktów - wymogi IP

11:45 – 12:00 Przerwa

12:00 – 12:40 Cyberbezpieczeństwo i food fraud w standardach BRC i IFS

  • optymalizacja procesów produkcji 
  • jak stworzyć wewnętrzne ramy kontrolne w przedsiębiorstwie spożywczym

12:40 – 13:00 Sztuczna inteligencja w służbie food safety compliance – zagadnienia prawne

  • aktualne problemy prawne związane ze stosowaniem AI
  • zastosowanie w zakładzie spożywczym

13:00 – 13:30 Dyskusja, podsumowanie

Termin: 17 listopada 2020 r., godz. 10:30 ‐13:30  
RSVP: do 15 listopada, E: Life.Sciences@dzp.pl T: + 48 22 557 76 22

Udział w webinarium jest bezpłatny i możliwy po potwierdzeniu przez organizatora przyjęcia zgłoszenia.

Bądź na bieżąco z DZP