Kiedy i gdzie mogę poznać mojego doradcę?

Uczestniczymy w wielu konferencjach. Spotkajmy się tam.

eFORUM Prawa żywnościowego - dodatki do żywności i technologie

23.11.2022

Autorzy:

Paweł Mirosz

Praktyka:

Life Sciences

Specjalizacje:

Prawo żywnościowe

Na etykiecie produktu spożywczego każdy detal ma znaczenie. Niekiedy jeden element może całkowicie zmienić klasyfikację produktu. Zapisy na etykietach muszą spełniać wymagania prawne i odpowiadać jednocześnie specyfice produktowej, co wiąże się z wyzwaniami technologicznymi. Często oznacza to niezwykle skomplikowany, multidyscyplinarny proces decyzyjny.

O wyzwaniach stojących przed producentami branży spożywczej oraz metodach sprostania im będziemy rozmawiać podczas eFORUM Prawa żywnościowego - dodatki do żywności i technologie w dniach 22-23 listopada. Zaproszeni eksperci, w tym Paweł Mirosz z Praktyki Life Sciences, omówią również zagadnienia związane m.in. z:

  • wymaganiami i dokumentacją dla składników produktów żywnościowych,
  • statusem składników żywności stosowanych w celach technologicznych,
  • warunkami stosowania dodatków w produkcji ekologicznej,
  • unijnymi regulacjami w zakresie prawa żywności

Paweł przedstawi temat „Nanomateriały w żywności – perspektywa zmian prawnych, urzędowe kontrole” i opowie o celach, zaletach i wadach stosowania tych substancji. Przedstawi także obecny status prawny nanomateriałów i proponowane przez UE zmiany przepisów w tym zakresie.

Szczegółowe informacje oraz formularz rejestracyjny dostępne są na stronie organizatora.

 

 

Bądź na bieżąco z DZP