Kiedy i gdzie mogę poznać mojego doradcę?
Uczestniczymy w wielu konferencjach. Spotkajmy się tam.
12.10.2023
Autorzy:
Michał Czarnuch
Paweł Mirosz
Praktyka:
Specjalizacje:
W ostatnich latach nastąpiła gruntowna zmiana definicji i zasad autoryzacji nowej żywności. Wzrosła też świadomość przedsiębiorców, a organy kontroli urzędniczej zaczęły baczniej przyglądać się producentom środków spożywczych.
Kiedy produkt nie spełnia definicji nowej żywności? W jaki sposób przygotować się do procedur unijnych, aby oszczędzić czas i pieniądze?
Nasi eksperci z Praktyki Life Sciences, Michał Czarnuch, Partner oraz Paweł Mirosz, Food Law Advisor, podczas spotkania online wyjaśnią uczestnikom, jak bezpiecznie poruszać się w obowiązujących regulacjach prawnych przy wprowadzaniu na rynek produktów mogących uzyskać status nowej żywności.
W trakcie spotkania przedstawią m.in.:
Podpowiedzą też jak samodzielne udokumentować historię spożycia w UE przed 15 maja 1997 r. oraz przekażą wskazówki dotyczące dokumentowania bezpieczeństwa NF na potrzeby procedur unijnych.
Data: 12 października (czwartek), godz. 10:00-12:00
Miejsce: MS Teams (online)
Rejestracja: do 6 października, do końca dnia
Udział w spotkaniu jest bezpłatny i możliwy po potwierdzeniu przyjęcia zgłoszenia.