Czy rozwiążę najbardziej skomplikowane problemy?
Różnorodne praktyki. Jedna analiza. Twoje rozwiązanie.
Świadczymy kompleksową obsługę prawną na rzecz przedsiębiorców prowadzących działalność na rynku spożywczym, w tym producentów i dystrybutorów żywności ogólnego spożycia, żywności funkcjonalnej, w tym żywności wzbogacanej, suplementów diety, żywności dla niemowląt i małych dzieci, żywności specjalnego przeznaczenia medycznego oraz alkoholi.
Doradztwo w ramach specjalizacji dotyczy w szczególności:
Zespół prawa żywnościowego współpracuje z wiodącymi instytucjami naukowymi oraz indywidualnymi ekspertami w zakresie m.in. technologii żywności, analizy i oceny ryzyka, zdrowia publicznego, zdrowia niemowląt i małych dzieci, diagnostyki laboratoryjnej, mikrobiologii, zanieczyszczeń, a także substancji roślinnych.
artykuły powiązane
DZP doradza CV Sciences w pierwszej akwizycji na rynku europejskim
DZP doradza | 20.12.2023 Prawnicy DZP doradzali amerykańskiemu producentowi wyrobów konopnych w przejęciu polskiej spółki Cultured Foods, lidera rynku żywności wegańskiej.
Nowa żywność - co to oznacza dla Twojego biznesu?
Konferencja | 12.10.2023 Nasi eksperci z Praktyki Life Sciences, Michał Czarnuch oraz Paweł Mirosz, wyjaśnią uczestnikom spotkania jak bezpiecznie poruszać się w obowiązujących regulacjach prawnych przy wprowadzaniu na rynek nowych produktów mogących uzyskać status żywności.
Konferencja | 28.09.2023 Podczas tegorocznej edycji konferencji towarzyszącej targom POLAGRA Paweł Mirosz, doradca ds. prawa żywnościowego, omówi kwestie urzędowych kontroli żywności. Nasi eksperci spotkają się także z uczestnikami targów na dedykowanym stoisku w Strefie Kancelarii.
Program Empowering Women in Agrifood (EWA)
Aktualność | 14.06.2023 14 czerwca w naszym warszawskim biurze odbyło się spotkanie programu Empowering Women in Agrifood, w ramach którego uczestniczki miały okazję poznać swoje mentorki oraz ekspertów DZP i Startup Hub Poland.